Speedmeter.hu News Mi az a ping és hogyan csökkenthető?

Mi az a ping és hogyan csökkenthető?

Találkozott már az internetkapcsolat sebességével kapcsolatban a ping kifejezéssel, és nem tudja, mit jelent ez a gyakorlatban? Nézze meg a legfontosabb információk összefoglalását, amelyek bemutatják Önnek.

Csatlakozási minőség ellenőrzése

A ping rövidítés az angol Packet InterNet Groper kifejezésből származik, ami szabad fordításban „az interneten keresztül továbbított adatcsomagok ellenőrzését” jelenti. Valóban az internetkapcsolat működésének és sebességének ellenőrzésére szolgál két adott hálózati interfész között egy számítógépes hálózatban. Nagy jelentőséggel bír, hogy mindig naprakész áttekintést kapjon a létrehozott és használt kapcsolat sebességéről és minőségéről. Értéke folyamatosan változhat. Soha nem lesz állandó értéken. Ennek ellenére is, egy bizonyos tűrési határon belül, kiválóan szolgál a kapcsolat valódi minőségének ellenőrzésére. A válasz fogadása után egy megfelelő program képes meghatározni a késés hosszát és statisztikai adatként megjeleníteni az eredményt.

Milyen ping érték elegendő?

A pinget különösen szigorúan figyelik a multiplayer számítógépes játékok játékosai. Magasabb pinggel a játékos reakciója „lassabb”, ezért nagy hátrányban van. Ahhoz, hogy esélye legyen sikerre vinni, az optimális ping ezekhez a játékokhoz 0 és 50 ms (milliszekundum) között van.

Valamivel rosszabb, de kevésbé igényes játéktitkokhoz még elfogadható ping 50 és 100 ms között van.

100 és 200 ms közötti pingértékkel még problémamentesen böngészhet, fogadhat és küldhet fájlokat. Az online játékok és videokonferenciák zavartalan lejátszásához azonban már nem megfelelő.

A 200 és 1000 milliszekundum közötti ping magas, ami az online játékosok számára használhatatlan rémálom.

A kétségbeejtő ping, amelynek válaszideje meghaladja az 1000 milliszekundumot, már csak bosszantó. Még ingyen is túlságosan drága ez a kapcsolat.

Hogyan mérik a pinget valójában?

Sok multiplayer játékba be van építve a ping folyamatos mérése az irányítópanelek megjelenítésébe. Egyébként, ha gyanúsan lassú a kapcsolat, ezt az értéket bármikor ellenőrizheti. Itt van a ping tesztünk - ping/válaszidő teszt. Elég, ha a Start ping teszt gombra kattint, és egy pillanat alatt megtudja, milyen a kapcsolata pingje.

Hogyan csökkenthető jelentősen a ping?

Az elérési időt (reakcióidő vagy késés) értelemszerűen leginkább az internetszolgáltató és az internetkapcsolat működtetője befolyásolja. Semmiképpen ne állítsa egyenes arányba a feltöltési és letöltési sebességet a ping értékével. Van némi összefüggés, de ez nem a megfelelő út. Ha nem akar szolgáltatót váltani, vagy kiegészítő díjat fizetni a jobb kapcsolatért alacsony ping garantálásával, először fordítson figyelmet a hardver ellenőrzésére.

Néha a megfelelő bővítés lehetséges út a számítógép teljesítményének javítására és ezzel egyidejűleg a ping értékének jelentős csökkentésére (különösen alacsony RAM kapacitás vagy elégtelen grafikus kártya teljesítmény esetén). Keresse a problémát az elavult routerben is. Próbáljon ki egy másikat, és ha javulást lát, jó úton jár. A pingre negatív hatással lehetnek a rosszindulatú szoftverek vagy vírusok is, végezzen rendszeres ellenőrzést a számítógépen.

Online maradni utazás közben is? Legyen szó élmények megosztásáról szeretteinkkel, az útvonal tervezéséről vagy csak egy hosszú film megtekintéséről, internet nélkül nem megy. De hogyan biztosítsunk gyors és biztonságos kapcsolódást otthonon kívül? Fedezzük fel együtt a lehetőségeket a mobil adatoktól a nyilvános Wi-Fi hálózatokig és a speciális megoldásokig, amelyek internetet biztosítanak nekünk még nyaralás alatt is.

Az OpenAI bemutatja a SearchGPT-t, egy forradalmi keresőt, amely mesterséges intelligenciát használ. Felejtsük el a végtelen linkekre kattintgatást. A SearchGPT pontos és aktuális információkat nyújt valós időben a weben.

Útmutatónk segít eligazodni az internetszolgáltatók ajánlatainak áradatában, és megtalálni a legjobb vezetékes internetet az otthonod számára. Tudja meg, mire kell figyelnie a választás során, és milyen alternatívák közül választhat.

Álmodozik egy internetről, amit bárhová magával vihet? Akkor érdemes megfontolnia a hordozható internetre való átállást. Útmutatónk bemutatja, hogyan működik és mit tud. Megtudhatja az előnyeit, de a hátrányait is, és végül tanácsot adunk a megfelelő választáshoz.

Fedezd fel, hogyan alakíthatod okostelefonodat könnyedén hordozható Wi-Fi routerré. Részletes útmutatónk lépésről lépésre végigvezet a mobil hotspot létrehozásának folyamatán Android és iOS eszközökön. Akár az internetet szeretnéd megosztani barátaiddal, akár laptopodon dolgozni otthoni hálózatodon kívül, ez a cikk megmutatja, hogyan csináld.

Az elmúlt években jelentősen bővült az interneten keresztüli televíziós műsorszórás, amelyet IPTV (Internet Protocol Television) néven ismerünk. Ezeket a műsorokat elsősorban a távközlési szolgáltatók nyújtják a telefonvonalukon keresztül. Mit érdemes tudni, mielőtt elkezdené nézni a TV-t az interneten?