Speedmeter.hu News 4 legérdekesebb dolog, amit a ChatGPT-4o-val csinálhat

4 legérdekesebb dolog, amit a ChatGPT-4o-val csinálhat

ChatGPT-4o itt van az új funkciókkal. Szeretné tudni, hogyan könnyíthetik meg az életét? Összeállítottuk Önnek a 4 legérdekesebb dolgot, amit vele csinálhat, kéziratok képekről való átirásától kezdve hosszú dokumentumok összefoglalásáig.

4 legérdekesebb dolog, amit a ChatGPT-4o-val csinálhat

A ChatGPT körüli izgalom nem lankad. Az egyik oka az új ChatGPT-4o modell bemutatása, amely mostantól ingyenesen elérhető lesz. A frissítés számos új funkciót és lehetőséget hozott. A legtöbb ember ezért nemcsak a munkában és a tanulásban, hanem a mindennapi életben is elkezdte használni. Jöjjön velünk és nézze meg a 4 legérdekesebb dolgot, amit a ChatGPT-4o-val csinálhat.

Mi az a ChatGPT-4o?

Röviden, ez egy nyelvi modell az OpenAI társaságtól, amely 2022 óta elérhető a nyilvánosság számára. Bár nem régóta van velünk, jelentős változásokon ment át.

Jelenleg három verziója érhető el, nevezetesen:

  • GPT-3.5 – alkalmas általános kérdésekre, de nem fér hozzá olyan fejlett eszközökhöz, mint a képalkotás, a beszélgetés vagy az internetes keresés
  • GPT-4 – széleskörű eszközkészlettel dolgozik, gyorsabb és nagyon összetett feladatokat is megold
  • GPT-4o – a legfejlettebb modell, amely szöveget, képet és hangot is feldolgoz és generál

Az utolsó említett modell 2024 májusának elején indult. Összességében az új modell jobb a kontextus megértésében és a természetes nyelv feldolgozásában. Továbbfejlesztették a beszélgetési funkciókat is, amelyek pontosabbak és több tucat különböző nyelven, köztük magyarul is folytathatók.

4 legérdekesebb dolog, amit a ChatGPT-4o-val csinálhat

A ChatGPT-4o hasznos munkahelyen, de tanulásban, önképzésben vagy kis adminisztratív feladatok elvégzésében is, amelyekkel feleslegesen tölti szabadidejét. Jöjjön és nézze meg, hogyan könnyítheti meg az életét.

  1. Kép szöveggé alakítása

A ChatGPT-4o képes képek szövegének olvasására, beleértve a kézzel írott szöveget is. Könnyedén digitalizálhat jegyzeteket, leveleket és képernyőképeket, amelyeket normál esetben hosszasan kellene átírnia. Ráadásul könnyedén azonosít személyneveket és tételeket – ezt a funkciót például listák rendezésénél használhatja.

  1. Saját személyi asszisztens vagy oktató

Nem akar fizetni személyi asszisztensért vagy angoltanárért? Nem kell, a ChatGPT-4o mindkettőt könnyedén helyettesíti. Ahogy már említettük, a modell kommunikálni tud Önnel, akár magyarul is. Még mindig vannak hibái, de a legtöbb esetben megért majd Önnel.

Rövid idő alatt saját hangsegédet készíthet belőle, amely válaszol a kérdéseire, vagy segít a tanulásban. Beállíthatja az asszisztenst az igényei szerint – például javítja Önt az angol gyakorlás során, vagy hozzáad kontextust a tárgyalt témához.

  1. Képalkotás

A ChatGPT-4o-val, csakúgy, mint az előző verzióval, képeket generálhat a DALL-E rendszer segítségével. Ez közvetlenül kapcsolódik a modellhez. Csak adja meg az utasítást a csevegésben és rövid idő alatt kész lesz a kép.

Bár a fejlesztők néhány fejlesztést hozzáadtak, a generálásnak még mindig vannak hiányosságai. Ne várja, hogy azonnal készít egy élethű fényképet valakiről, vagy egy szempillantás alatt átfogó infografikát generál. Az igazi gyenge pontja a képek szövege, amivel egyelőre nem tudott megbirkózni.

  1. Kutatás készítése és adatvizsgálat

A GPT-4o bevezetésével végre hozzáférhet számos prémium funkcióhoz, amelyek korábban fizetősek voltak. Például elérhető az internetes keresés, amikor a ChatGPT különböző forrásokat kutat és részletes kutatást készít bármilyen témában. Emellett képes összetett elemzéseket végezni többoldalas dokumentumokról.

A feltöltött adatokból táblázatokat, grafikonokat vagy prezentációkat készít. Ha a főnöke sürgeti, hogy készítsen egy prezentációt az ügyfél számára, pár kattintással létrehozhatja azt. A használat során ügyeljen arra, hogy milyen adatokat oszt meg a modellel – kerülje a személyes és stratégiai információkat, amelyeket a versenytársak felhasználhatnak.

Megfogta a ChatGPT-4o érdeklődését? Ha igen, ne habozzon és próbálja ki. Az új funkciók, amelyeket korábban csak fizetős felhasználóknak kínáltak, mostantól ingyenesen elérhetők. Ne vesztegesse az időt, a munkaerőpiac szakembereinek többsége szerint nem a mesterséges intelligencia nyer, hanem azok, akik használni tudják. Ön is közéjük tartozhat, csak nyissa meg a számítógépet és kezdjen el tanulni.

Álmodozik egy internetről, amit bárhová magával vihet? Akkor érdemes megfontolnia a hordozható internetre való átállást. Útmutatónk bemutatja, hogyan működik és mit tud. Megtudhatja az előnyeit, de a hátrányait is, és végül tanácsot adunk a megfelelő választáshoz.

Fedezd fel, hogyan alakíthatod okostelefonodat könnyedén hordozható Wi-Fi routerré. Részletes útmutatónk lépésről lépésre végigvezet a mobil hotspot létrehozásának folyamatán Android és iOS eszközökön. Akár az internetet szeretnéd megosztani barátaiddal, akár laptopodon dolgozni otthoni hálózatodon kívül, ez a cikk megmutatja, hogyan csináld.

Az elmúlt években jelentősen bővült az interneten keresztüli televíziós műsorszórás, amelyet IPTV (Internet Protocol Television) néven ismerünk. Ezeket a műsorokat elsősorban a távközlési szolgáltatók nyújtják a telefonvonalukon keresztül. Mit érdemes tudni, mielőtt elkezdené nézni a TV-t az interneten?

A japán tudósok új világrekordot értek el az internetszolgáltatás sebességében, amely 402 terabit másodpercenként. Ez az eredmény 1,6 milliószor gyorsabb, mint az átlagos internetsebesség az USA-ban. Eredményüket kereskedelemben elérhető optikai szálak és különböző technológiák kombinációjával érték el. Bár a sebességet csak laboratóriumi körülmények között sikerült elérni, feltételezik, hogy a kutatás hozzájárulhat az optikai hálózatok további fejlesztéséhez.

Az Amazon belép a műholdas internet világába a Kuiper projekttel, amely gyors internetkapcsolatot ígér még a távoli területeken is. Több mint 3200 műholddal a Föld körüli pályán versenyezni kíván a SpaceX Starlinkjével és másokkal. Milyen gyors lesz az Amazon internetje? Mennyibe fog kerülni és mikor lesz elérhető?

Mi az optimális internetszebesség a streameléshez, játékhoz vagy otthoni munkához? Ismerje meg velünk, mi befolyásolja a letöltési és feltöltési sebességet, és melyik kapcsolat típus a legmegfelelőbb az Ön igényeihez. Tanácsokat adunk, hogyan tesztelje internetsebességét és hogyan növelje azt, ha szükséges.